Het RLD platform wil gedreven talenten en professionals met elkaar verbinden.

Nederland is een prachtig land. Een land waar mensen vrij kunnen zijn en goed samen kunnen leven. Het is ook een divers land waar iedereen mag zijn wie hij of zij is en waar alle talenten benut en gezien moeten worden. 
 
Het ideaalbeeld is dat iedereen in Nederland gelijke kansen krijgt, ongeacht je achtergrond en je geaardheid. Als je goed onderwijs hebt gevolgd kun je je volle potentieel ontwikkelen en door hard werken kom je waar je moet zijn als je gezien wordt en kansen krijgt. Toch is het voor veel vrouwen en ook mannen nog altijd moeilijk om hun droombanen te realiseren en zichtbaar te worden aan de top. Dit is extra moeilijk voor vrouwen en mannen met een bi culturele achtergrond. Daarom wil de RLD een bijdrage leveren om dit verschil te verkleinen. Ondanks alle veranderingen in de afgelopen jaren zien we dat de doorstroom naar de top niet snel genoeg gaat.
 
Met dit nieuwe platform wil Rahma el Mouden samen met alle partners en mentoren het verschil gaan maken. We kunnen alleen maar succesvol zijn als we samenwerken en gebruik maken van elkaars kennis en kunde. Er is niets fout of goed als wij de verandering willen brengen om geen verschil te zien tussen mannen en vrouwen. We moeten daar vandaag met z’n allen mee beginnen. 

Rahma is het gelukt om de cultuur in haar privéleven te veranderen waardoor haar man de zorg voor haar kinderen heeft overgenomen en zij haar weg heeft bewandeld. De quote van haar dochter Oumaima zegt ‘Mams jij hebt de weg vrijgemaakt voor mij en voor mijn kinderen en we zijn je daar eeuwig dankbaar voor.’ De oudste kleindochter Noor is nu al op weg om haar moeder te gaan opvolgen. De verandering is zeer zichtbaar binnen de familie el Mouden en de oudste 2 kleindochters zeggen dat ze een man willen die net als hun opa is.

Het RLD platform is in het leven geroepen om deze idealen uit te dragen, om ambitieuze talenten te helpen, de weg naar de droombaan korter te maken dan de weg die Rahma in haar eentje heeft afgelegd, en/of hun bedrijf naar een hoger niveau te brengen en hun groeiambitie te realiseren. Parallel verbindt RLD-professionals van verschillende leeftijden met verschillende ambities en achtergronden uit verschillende sectoren. RLD doorbreekt bubbels en zorgt dat mensen met diverse achtergronden elkaar leren kennen en gebruik kunnen maken van elkaars kennis en netwerk. 
 
Deze contacten leiden tot inspiratie, delen van kennis, vergroting van kansen en het diverser maken van je netwerk. Jonge professionals kunnen gekoppeld worden aan mentoren. Rahma zelf heeft deze mogelijkheid helaas nooit gehad waardoor haar weg lang was.  Zij begeleidt nog steeds diverse ondernemers zowel mannen als vrouwen en probeert binnen haar netwerk banen te realiseren of ze adviseert jonge ambitieuze mensen bij hun ambitie en carrière.

Het delen van kennis en levenservaring vindt zij cruciaal en met dit platform koppelt ze talentvolle jonge ambitieuze professionals aan ervaren mentoren. Door intervisie tot stand te brengen kunnen professionals ervaringen met elkaar uitwisselen en hierdoor kunnen wij successen met elkaar boeken. RLD wil een fundamentele bijdrage leveren aan het realiseren van meer vrouwen en ook vrouwen en mannen met een bi culturele achtergrond aan de top zowel bij de overheid als het Nederlandse bedrijfsleven. Wij kunnen alleen onze idealen realiseren als we ons bewust zijn van deze thema’s en ons netwerk beschikbaar stellen voor een ander. 

Translate »